Beveiligen tegen inbraak

Het beveiligingsproces uitgelegd

Deskundig Advies

Met onze kennis en ervaring voorzien we van het beste beveiligingsadvies.

Maatoplossingen

Elk beveiligingsplan is aangepast aan uw unieke situatie en behoeften.

Snelle Service

Wij staan klaar om u te ondersteunen met een snelle en efficiënte service.

Hulp Nodig?

Klantenservice 010 7410707.
Maandag – vrijdag | 09:00 tot 17:00u.

Het proces beveiliging tegen inbraak.

Het begint met een risicoanalyse

Bij goede inbraakbeveiliging zal er eerst een inschatting gemaakt moeten worden van de kans, dat er bij u ingebroken wordt. Ook een inschatting wat de gevolgen daarvan zijn is van belang. Belangrijk hierbij zijn de ligging van het pand en de staat van de bouw. Ook speelt de mate van sociale controle een rol. Verder kunnen factoren als attractieve goederen en waardevolle spullen u een gericht doelwit maken. Er zijn namelijk gelegenheidsinbrekers, maar ook dieven die speciaal voor iets komen.

De opstelling van een beveiligingsplan

Zijn de risico’s en de risicoklasse bij onze inbraakbeveiliging specialist duidelijk? Dan kunnen we u de juiste beveiligingsmaatregelen adviseren. Afhankelijk van uw wensen of die van uw verzekeraar, maken we een passend beveiligingsplan dat is toegespitst op uw specifieke situatie.

Het kiezen van de beveiligingsmaatregelen

Bij beveiligingsmaatregelen denkt u misschien al snel aan alarmsystemen en camerabeveiliging. Maar succesvolle inbraakbeveiliging bestaat altijd uit een integrale aanpak. Eigenlijk gaat het om een opeenstapeling van hindernissen, wat we in het vakjargon de ‘schillentheorie’ noemen. De gevel van het huis is de buitenschil, dan volgt er detectie door het alarmsysteem en de laatste schil is de kluis of een ander compartiment. Het gaat dus om detecteren, vertragen en eventueel verjagen totdat de politie ter plaatse is en de inbrekers kan inrekenen. Als inbraakbeveiliging specialist werken we met de volgende VRKI beveiligingsmaatregelen:

Organisatorische maatregelen (O)

Organisatorische maatregelen draaien om menselijk handelen, waarbij bepaalde regels en handelingen consequent worden nageleefd. Daarnaast is het belangrijk om bepaalde gewoonten en handelingen niet te doen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van ramen en deuren wanneer het huis of bedrijfspand wordt verlaten. Hetzelfde geldt voor juist sleutelgebruik en geen spullen of goederen buiten in de tuin of op het bedrijfsterrein onbeheerd achterlaten. Ook het inschakelen van eventuele alarmsystemen en camerabeveiliging hoort hierbij. Er zijn echter nog veel meer specifieke organisatorische maatregelen te bedenken die onze inbraakbeveiliging specialist graag met u doorneemt.

Bouwkundige maatregelen (BK)

Met bouwkundige maatregelen proberen we inbrekers zo lang mogelijk buiten de deur te houden, ofwel de buitenschil van een object moet voldoende weerstand bieden tegen inbraakpogingen van buitenaf. Bouwkundige maatregelen zijn er volgens de VRKI 2.0 op verschillende niveaus. Het meest gangbare is BK2, welke 3 minuten inbraakwerend is. Hierna volgen BK3 en BK4 die respectievelijk 5 en 10 minuten inbraakwerend zijn. Dit lijkt niet veel, maar de tijd is gebaseerd op een geoefende inbreker met zwaar gereedschap. Er zijn overigens nog vele andere normen en niveaus in bouwkundige beveiliging, die het mogelijk maken alle soorten risico’s en dreigingen het hoofd te bieden. Daardoor kunnen we zowel een juwelier als een avondwinkel optimale beveiliging bieden.

Elektronische maatregelen (EL)

In het pakket van de elektronische maatregelen zitten alarmsystemen en camerabeveiliging. Deze hebben enkel een signalerende functie. Ze houden niemand fysiek tegen, zoals een goed slot op de deur. Wel schrikt de aanwezigheid van elektronische beveiliging inbrekers af. Er zijn veel soorten alarmsensoren en bewakingscamera’s zodat er voor iedere soort inbraakpoging wel een vorm van detectie mogelijk is. Ook kunnen bewakingscamera’s aanvullende en gedetailleerde informatie leveren over de daders. Dit kan real-time en achteraf. Zeker met de slimme camera’s van tegenwoordig zijn er mooie beveiligingsoplossingen te realiseren.

Alarm transmissie (AT)

Voor een efficiënte opvolging van een alarm moet de communicatie tussen het alarmsysteem en de PAC (Particuliere Alarmcentrale) vlekkeloos en snel verlopen. Ook hierop let onze inbraakbeveiliging specialist.

Alarmopvolging (RE)

Wanneer het inbraakalarm in alarm komt, kan dat gesignaleerd worden door een app op uw telefoon of via een PAC. Als inbraakbeveiliging specialist adviseren we bijna altijd de laatste optie. Hier zitten namelijk 24/7 goed opgeleide operators die snel volgens afgesproken protocol handelen. Zij hebben korte lijnen met politie of mobiele surveillanten en weten ook wanneer zij die mogen aansturen. Daar waar een alarmsysteem over uw huis of bedrijf waakt, zal een PAC non-stop uw alarmsysteem bewaken. De alarmopvolging is overigens te verdelen in meerdere beveiligingsniveaus. Hierbij speelt bijvoorbeeld de risicoklasse van het pand een rol.

Compartimenterende maatregelen (CO)

Compartimenteren houdt volgens de VRKI 2.0 in dat u waardevolle goederen opbergt. Denk hierbij aan een kluis, inbraakwerende kast of ruimte die op slot kan. Wanneer u dit centraal in uw huis of bedrijfspand doet in combinatie met een goed alarmsysteem, wordt het voor een inbreker erg moeilijk om uw waardevolle spullen daadwerkelijk mee te nemen.

Meeneembeperkende maatregelen (ME)

Meeneembeperkende maatregelen hebben ongeveer dezelfde functie als de CO-maatregelen, maar in plaats van uw kostbaarheden opsluiten en afzonderen gaan we ze verankeren of moeilijk toegankelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld door een object vast te leggen met een kettingslot. Of op een bouwplaats een gereedschapcontainer aan een hijskraan te hangen. Ook een mistgenerator is zeer efficiënt. Hierbij worden inbrekers gedesoriënteerd doordat ze in een plotselinge mist belanden met een zicht van minder dan 30 centimeter.

Maatwerk inbraakbeveiliging

Kies voor een veilige woon- of bedrijfsomgeving met maatwerk van een inbraakbeveiliging specialist.
Inbraakbeveiliging is altijd maatwerk en draait om de juiste mix met maatregelen. Alleen dan is een veilig gevoel ook echt veiligheid. Een goed slot op de deur kan soms een betere investering zijn dan een keuze uit de nieuwste alarmsystemen of een slim camerasysteem. Als inbraakbeveiliging specialist kijken we naar het geheel en niet alleen naar sloten, alarmsystemen of camerabeveiliging.

Wilt u meer weten over het efficiënt beveiligen van uw huis of bedrijfspand? Check dan onze gratis beveiligingstips!

Risicoanalyse gesprek!

Het is tijd om actie te ondernemen voor de veiligheid van uw bedrijf. Neem vandaag nog contact op met Focusopbeveiliging.nl voor een gratis risico analyse. We bespreken graag uw specifieke behoeften en laten zien hoe onze alarmsystemen uw bedrijf kunnen transformeren in een veilige, beveiligde omgeving.

Zekerheid voor Continuïteit

Onze Servicecontracten voor Betrouwbare Beveiliging

Onze op maat gemaakte servicecontracten bieden onderhoud, ondersteuning en snelle service, zodat u altijd kunt rekenen op uw beveiliging.

  • Optimaal werkende systemen
  • Maatwerkcontracten
  • Langdurige betrouwbaarheid

Uw Veiligheid, Onze Verantwoordelijkheid

Bij Focusopbeveiliging.nl is het onze missie om u de hoogste kwaliteit van beveiliging en gemoedsrust te bieden. Wij begrijpen dat veiligheid meer is dan alleen technologie; het is een gevoel van zekerheid, van weten dat wat u dierbaar is, beschermd is. Daarom zetten wij ons in om u, zowel thuis als op uw werkplek, te voorzien van beveiligingsoplossingen die niet alleen geavanceerd en betrouwbaar zijn, maar ook perfect aansluiten bij uw unieke behoeften. Ons team van deskundigen staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen, zodat u altijd op ons kunt rekenen voor uw veiligheid.

Innovatie en Betrouwbaarheid voor een Veiligere Toekomst

Onze visie bij Focusopbeveiliging.nl is om voorop te lopen in de beveiligingsindustrie door voortdurende innovatie en uitmuntende klantenservice. We streven ernaar een standaard te zetten in de wereld van beveiliging, waarbij we niet alleen voldoen aan de huidige beveiligingsbehoeften, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen. Door de nieuwste technologieën te omarmen en te integreren in onze oplossingen, streven we ernaar een veiliger en zorgelozer leven mogelijk te maken voor onze klanten. Onze visie is om een vertrouwde naam te worden in elke woning en elk bedrijf, bekend om onze betrouwbaarheid, innovatie en toewijding aan veiligheid.

40 jaar innovatie met Aritech

Als erkent installateur streven wij voortdurend naar het hoogst haalbare niveau van service en kwaliteit. Dit vraagt om een alarmsysteem met een bewezen staat van dienst. Wij kiezen daarom voor het merk Aritech, al 40 jaar een autoriteit op gebeid van elektronische beveiligingssystemen.

De voortdurende innovatie die daarvoor nodig is vindt u niet alleen terug in de hoogwaardige hardware, maar vooral ook in de software en connectie met de meldkamer via het internet.

Cybersecurity is een niet te onderschatten aspect van inbraakbeveiliging geworden. Aritech heeft op dit gebied zijn zaken goed voor elkaar: Als eerste in de markt voldeed Aritech aan de grade 3 NFA2P certificering voor cybersecurity.

Kortom een solide en veilige basis voor elektronische beveiliging.

focusopbeveiliging aritehc inbraakbeveiliging

Beveilig uw woon- of werkomgeving tegen inbraken, overvallen en vandalisme.

Kies voor betrouwbare en ervaren expert op het gebied van beveiliging, iemand die begrijpt hoe inbrekers te werk gaan.