vrki-20-co-en-me-maatregelen

Meeneembeperkende en compartimenterende maatregelen in klasse 3 en 4

VRKI met CO en ME maatregelen, risicoklasse 3 en 4

CO maatregelen is het compartimenteren van attractiviteit goederen. Het is een onderdeel van de beveiligingsmaatregelen ter voorkoming dat specifieke goederen en/of inventaris ook daadwerkelijk gestolen wordt tijdens een inbraak. Het komt er in het kort op neer dat goederen en/of inventaris binnen het beveiligd gebied nog eens extra afgezonderd en opgeborgen worden in een afgesloten compartiment. Dat kan zijn een, kamer, kast of kluis zijn met een weerstand tijd van minimaal 5 minuten voor CO3 en 10 minuten voor CO4. Deze fysieke extra barrière in combinatie met elektronische detectie op alle aanvalszijde van het compartiment zorgen voor een hoge mate beveiliging.

ME maatregelen zijn meeneem beperkende maatregelen en hebben een beetje het zelfde doel als CO maatregelen, namelijk vertragen. Alleen zijn de goederen hier niet afgezonderd, maar verankerd of moeilijk toegankelijk gemaakt. Bijvoorbeeld het vastleggen van fietsen in een fietsenzaak aan staalkabels met sloten er op. Een hele effectieve ME maatregel is mistbeveiliging, het ontnemen van zicht door een zeer dichte mist uit een mistgenerator aangesloten op het alarmsysteem. De inbreker ziet letterlijk geen hand voor ogen.

CO en ME maatregelen worden messtal in hogere risico klasse gebruikt, klasse 3 en 4.
CO3 en/of ME3 maar ook CO4 en/of ME4

Risicoanalyse gesprek!

Het is tijd om actie te ondernemen voor de veiligheid van uw bedrijf. Neem vandaag nog contact op met Focusopbeveiliging.nl voor een gratis risico analyse. We bespreken graag uw specifieke behoeften en laten zien hoe onze alarmsystemen uw bedrijf kunnen transformeren in een veilige, beveiligde omgeving.