Bouwkundig beveiligingcertificaat VEB & Borg

Alles over bouwkundige beveiliging

Wat is een boukundig beveiligingcertificaat volgens VRKI ?

Bouwkundig beveiligingcertificaat VEB & Borg volgens V.R.K.I 2.0 wat betekent BK1, BK2, BK3 en BK4 ?
BK staat voor bouwkundigebeveiliging en het cijfer geeft de weerstandsklasse aan.
Weerstandsklasse vertegenwoordigd een prestatie eis die wordt uitgedrukt in minuten inbraak vertraging, rekening houdend met de vaardigheid en gereedschapset van de inbreker.

BK1 geen prestatie eis maar moet wel beschikken over goed functionerend hang en sluitwerk. uitgaande van een gelegenheidsinbreker met wat licht gereedschap.
BK2 prestatie eis van 3 minuten inbraakvertraging uitgaande van een gelegenheidsinbreker en de semi beroepsinbreker  met wat licht gereedschap.
BK3 prestatie eis van 5 minuten inbraakvertraging uitgaande van een beroepsinbreker en een zwaardere gereedschapset.
BK4 prestatie eis van 10 minuten inbraakvertraging uitgaande van een beroepsinbreker, professional met een zwaardere gereedschapset en electrisch gereedschap.

Het mag duidelijk zijn dat de verschillende type inbrekers met verschillende gereedschap sets om verschillende beveiligingsmaatregelen vragen. Deze beveiligingsmaatregelen zijn opgenomen in de V.R.K.I. 2.0 dit document is de leidraad voor zowel VEB als Borg erkende beveiligingsbedrijven.

Heeft u een Bouwkundig beveiligingcertificaat VEB & Borg nodig voor uw bedrijfspand, kantoor of woning dan kunnen wij u hier in adviseren.

Risicoanalyse gesprek!

Het is tijd om actie te ondernemen voor de veiligheid van uw bedrijf. Neem vandaag nog contact op met Focusopbeveiliging.nl voor een gratis risico analyse. We bespreken graag uw specifieke behoeften en laten zien hoe onze alarmsystemen uw bedrijf kunnen transformeren in een veilige, beveiligde omgeving.