Inbraakwerende kluizen

beproefd en bewezen veilig

Gecertificeerde kluis

Beproefd en bewezen veilig, er is geen slot of meerpuntsluiting sterker dan een certificeerde inbraakwerende kluis. Het geweld dat een gecertificeerde kluis kan weerstaan is dan ook enorm en welkom in ieder beveiligingsplan. Een kluis is een bewezen effectief middel om uw kostbaarheden te beschermen.

Tip, combineer uw kluis altijd met electronische beveiliging en degelijk hang- en sluitwerk.

inbraakwerende kluis

Beveiligingsstrategie inbraakwerende kluis

Uitgangspunt van inbraakbeveiliging is inbrekers vertragen en detecteren. Wanneer we uw kostbaarheden effectief willen beschermen tegen diefstal is het van belang dat we deze compartimenteren.

Wat betekent dat we uw kostbaarheden opbergen in een inbraakwerende ruimte. Dit kan zijn een kluis of een inbraakwerende kast en/of ruimte.

Compartimenteren wordt in vakjargon, ook wel een CO maatregelen genoemd.

vgw-informatiekaart-kluizen-1024x666

Wat houdt dekkingsindicatie in?

Gecertificeerde kluizen zijn onderverdeeld in verschillende weerstandsklasse.
Verzekeraars koppelen de weerstandsklassen aan de op te bergen waarde uitgedrukt in  contante waarde als indicatie voor de dekkingsgraad.

Hierbij wordt uitgegaan van opslag van contant geld in een inbraakwerende berging welke zich bevindt in een onbewoond, onbewaakt en niet-beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Vaak acepteerd een verzekeraar een verdubbeling van de waardeberging in combinatie met een alarmsysteem.


gecertificeerde-kluis label

Gecertificeerde kluis

Wilt u een betere beveiliging van uw contant geld of een volledig gegarandeerde beveiliging tegen brand? Kies dan altijd voor Europese en ECB.S gecertificeerde kluizen, deze bieden de beste bescherming tegen inbraak én brand.


Inbraakwerende kluizen en kasten,  worden sinds 1996 volgens de Europese norm EN 1143-1 getest door  bevoegde testinstituten in verschillende Europese landen.

Wat is voor u de beste kluis ?

Zoals alle beveiligings maatregelen zijn ook kluizen een maatwerk product. Wat is voor u de juiste kluis en hoe gaan we u en uw kluis bewaken? Wel of geen meldkamer? 


Plan geheel vrijblijvend een adviesgesprek