Inbraakbeveiliging specialist

Kies een inbraakbeveiliging specialist voor de beste inbraakbeveiliging!

veb_erkend kleur_wit

De inbraakbeveiliging specialist: een professionele en efficiënte strategie tegen inbrekers

Wilt u zakelijk of particulier een inbraak voorkomen en neemt u uw veiligheid serieus? Dan is het advies van een ervaren inbraakbeveiliging specialist precies wat u nodig heeft. Deze professional bezit de vakkennis die essentieel is voor het bieden van de beste inbraakbeveiliging voor uw situatie.

De tools van een inbraakbeveiliging specialist: meer dan camerabeveiliging en alarmsystemen

Als inbraakbeveiliging specialist weten we hoe we inbrekers buiten uw huis of bedrijfspand houden en hoe we uw dierbaren plus kostbaarheden effectief kunnen beschermen. Doordat we de werkwijze van inbrekers doorhebben, weten we precies waar we bij inbraakbeveiliging op moeten letten. Ook bezitten we de actuele knowhow over inzetbare beveiligingsmaatregelen: van alarmsystemen met camerabeveiliging tot en met mistgeneratoren.

Maak kennis met de werkwijze van een goede inbraakbeveiliging specialist

Om te begrijpen waarom een inbraakbeveiliging specialist een meerwaarde heeft, nemen we u stap voor stap mee in het proces voor beveiligen tegen inbraak.

Het proces inbraakbeveiligen

focusopbeveliging favicon

Het begint met een risico-analyse

De inbraakbeveiliging specialist maakt eerst een inschatting van de kans dat er bij u ingebroken wordt en wat de gevolgen daarvan zijn. Belangrijk hierbij zijn de ligging van het pand en de staat van de bouw. Ook speelt de mate van sociale controle een rol. Verder kunnen factoren als attractieve goederen en waardevolle spullen u een gericht doelwit maken. Er zijn namelijk gelegenheidsinbrekers, maar ook dieven die speciaal voor iets komen.

focusopbeveliging favicon

De opstelling van een beveiligingsplan

Is het risico bij onze inbraakbeveiliging specialist duidelijk? Dan kunnen we u de juiste beveiligingsmaatregelen adviseren. Afhankelijk van uw wensen of die van uw verzekeraar, maken we een passend beveiligingsplan dat is toegespitst op uw specifieke situatie.

focusopbeveliging favicon

Het kiezen van de beveiligingsmaatregelen

Bij beveiligingsmaatregelen denkt u misschien al snel aan alarmsystemen en camerabeveiliging. Maar succesvolle inbraakbeveiliging bestaat altijd uit een integrale aanpak. Eigenlijk gaat het om een opeenstapeling van hindernissen, wat we in het vakjargon de ‘schillentheorie’ noemen. De gevel van het huis is de buitenschil, dan volgt er detectie door het alarmsysteem en de laatste schil is de kluis of een ander compartiment. Het gaat dus om detecteren, vertragen en eventueel verjagen totdat de politie ter plaatse is en de inbrekers kan inrekenen. Als inbraakbeveiliging specialist werken we met de volgende opties:
focusopbeveliging favicon

Organisatorische maatregelen (O)

Organisatorische maatregelen draaien om menselijk handelen, waarbij bepaalde regels en handelingen consequent worden nageleefd. Daarnaast is het belangrijk om bepaalde gewoonten en handelingen niet te doen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van ramen en deuren wanneer het huis of bedrijfspand wordt verlaten. Hetzelfde geldt voor juist sleutelgebruik en geen spullen of goederen buiten in de tuin of op het bedrijfsterrein onbeheerd achterlaten. Ook het inschakelen van eventuele alarmsystemen en camerabeveiliging hoort hierbij. Er zijn echter nog veel meer specifieke organisatorische maatregelen te bedenken die onze inbraakbeveiliging specialist graag met u doorneemt.

focusopbeveliging favicon

Bouwkundige maatregelen (BK)

Met bouwkundige maatregelen proberen we inbrekers zo lang mogelijk buiten de deur te houden, ofwel de buitenschil van een object moet voldoende weerstand bieden tegen inbraakpogingen van buitenaf. Bouwkundige maatregelen zijn er op verschillende niveaus. Het meest gangbare is BK2, dat 3 minuten inbraakwerend is. Hierna volgen BK3 en BK4 die respectievelijk 5 en 10 minuten inbraakwerend zijn. Dit lijkt niet veel, maar de tijd is gebaseerd op een geoefende inbreker met zwaar gereedschap. Er zijn overigens nog vele andere normen en niveaus in bouwkundige beveiliging, die het mogelijk maken alle soorten risico’s en dreigingen het hoofd te bieden. Daardoor kunnen we zowel een juwelier als een avondwinkel optimale beveiliging bieden.

focusopbeveliging favicon

Elektronische maatregelen (EL)

In het pakket van de elektronische maatregelen zitten alarmsystemen en camerabeveiliging. Deze hebben enkel een signalerende functie. Ze houden niemand fysiek tegen, zoals een goed slot op de deur. Wel schrikt de aanwezigheid van elektronische beveiliging inbrekers af. Er zijn veel soorten alarmsensoren en bewakingscamera’s zodat er voor iedere soort inbraakpoging wel een vorm van detectie mogelijk is. Ook kunnen bewakingscamera’s aanvullende en gedetailleerde informatie leveren over de daders. Dit kan real-time en achteraf. Zeker met de slimme camera's van tegenwoordig zijn er mooie beveiligingsoplossingen te realiseren.

focusopbeveliging favicon

Alarm transmissie (AT)

Voor een efficiënte opvolging van een alarm moet de communicatie tussen het alarmsysteem en de PAC (Particuliere Alarmcentrale) vlekkeloos en snel verlopen. Ook hierop let onze inbraakbeveiliging specialist.

focusopbeveliging favicon

Alarmopvolging (RE)

Wanneer het inbraakalarm afgaat, kan dat gesignaleerd worden door een app op uw telefoon of via een PAC. Als inbraakbeveiliging specialist adviseren we bijna altijd de laatste optie. Hier zitten namelijk 24/7 goed opgeleide operators die snel volgens afgesproken protocol handelen. Zij hebben korte lijnen met politie of mobiele surveillanten en weten ook wanneer zij die mogen aansturen. Daar waar een alarmsysteem over uw huis of bedrijf waakt, zal een PAC non-stop uw alarmsysteem bewaken. De alarmopvolging is overigens te verdelen in meerdere beveiligingsniveaus. Hierbij speelt bijvoorbeeld de risicoklasse van het pand een rol.

focusopbeveliging favicon

Compartimenterende maatregelen (CO)

 Compartimenteren houdt in dat u waardevolle goederen opbergt. Denk hierbij aan een kluis, inbraakwerende kast of ruimte die op slot kan. Wanneer u dit centraal in uw huis of bedrijfspand doet in combinatie met een goed alarmsysteem, wordt het voor een inbreker moeilijk om uw waardevolle spullen daadwerkelijk mee te nemen.

focusopbeveliging favicon

Meeneembeperkende maatregelen (ME)

Meeneembeperkende maatregelen hebben ongeveer dezelfde functie als de CO-maatregelen, maar in plaats van uw kostbaarheden opsluiten en afzonderen gaan we ze verankeren of moeilijk toegankelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld door een object vast te leggen met een kettingslot. Of op een bouwplaats een gereedschapcontainer aan een hijskraan te hangen. Ook een mistgenerator is zeer efficiënt. Hierbij worden inbrekers gedesoriënteerd doordat ze in een plotselinge mist belanden met een zicht van minder dan 30 centimeter.

focusopbeveliging favicon

Maatwerk 

Kies voor een veilige woon- of bedrijfsomgeving met maatwerk van een inbraakbeveiliging specialist.
Inbraakbeveiliging is altijd maatwerk en draait om de juiste mix met maatregelen. Alleen dan is een veilig gevoel ook echt veiligheid. Een goed slot op de deur kan soms een betere investering zijn dan een keuze uit de nieuwste alarmsystemen of een slim camerasysteem. Als inbraakbeveiliging specialist kijken we naar het geheel en niet alleen naar sloten, alarmsystemen of camerabeveiliging.

Wilt u meer weten over het efficiënt beveiligen van uw huis of bedrijfspand? Check dan onze gratis beveiligingstips!

Gratis waardevolle beveiligingstips 

Zelfs het beste slot is waardeloos als u deze verkeerd of niet gebruikt!!

Bij inbraakbeveiliging van woningen speelt het gedrag en de kennis over inbraakpreventie van bewoners en gebruikers een belangrijke rol

beveiligingstips-voor-woningen

Van een goed adviesgeprek wordt u altijd wijzer.

Vraag vandaag nog een vrijblijvend en kostenloos adviesgesprek aan. Alarmsystemen voor bedrijven